Arthouse Dordrecht B&B | Over Arthouse
307
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-307,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Over Arthouse

Uniek zelfgebouwd pand aan de Vest te Dordrecht

De Arthouse B&B is in het historische centrum van Dordrecht en gebouwd op de restanten van de oude stadsmuur. Het is onderdeel van een nieuw (in 2016) onder architectuur gebouwd huis en gevestigd op de begane grond.

Arthouse Bed & Breakfast

Het is ideaal gelegen voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden van Dordrecht of als uitvalsbasis voor bezoek aan omliggende bezienswaardigheden zoals Kinderdijk of de Biesbosch. Ook Rotterdam is makkelijk bereikbaar met het dichtbij gelegen trein station.

 

De naam Arthouse ligt aan het feit dat het centraal gelegen is tussen de belangrijkste musea van Dordrecht, (Dordrechts Museum, Hof van Holland) de Dordtse Schouwburg (Kunstmin) Arthouse Cinema (The Movies) en natuurlijk de belangrijke bijdrage van de bekende Dordtse kunstenaar Rein Dool bij het ontwerp van de woning. (o.a terug te vinden in de bronzen voordeur, het smeedwerken voor de ramen en de verschillende kunstwerken van hem in het Arthouse.

 

Bekijk de Bed & Breakfast

Bouw van het Arthouse

Het huis is gebouwd op de restanten van de oude stadsmuur aan de rand van de middeleeuwse stadskern met een tuin grenzend aan de oude stadsgracht. Toen dit stuk grond werd vrijgegeven door de gemeente Dordrecht hebben Letty en Cor het gekocht en met de Dordtse architect Andries Lugten een plan ontwikkeld voor het huis welke gerealiseerd werd in 2016.

Bijzonderheid van de woning is de klassieke opbouw, de ronde ramen, en de steenkleur, afgeleid van het Dordrechts Museum waar deze woning recht tegenover staat. Zo voegt de woning zich naadloos in de binnenstedelijke context. Voor de hekwerken en de bronzen voordeur is samenwerking gezocht met de Dordtse kunstenaar Rein Dool die hier zijn kenmerkende ‘koppen’ voor heeft ontworpen.

De B&B in het huis is gevestigd op de begane grond.

 

Bijzonderheid van de woning is de klassieke opbouw, de ronde ramen, en de steenkleur, afgeleid van het Dordrechts Museum waar deze woning recht tegenover staat.

Translate »